BIOGRAFIE

Hoe het begon

De stem van Belinda leent zich voor een uiteenlopend repertoire. Samen met Lukassen Produkties en producer Edwin van Hoevelaak werkte de zangeres aan haar debuut single “If tomorrow never comes”. Door haar veelzijdige stem was de keuze niet moeilijk om voor een cover zoals deze te gaan. Velen kennen het origineel van Garth Brooks. Belinda heeft haar versie van het nummer opgenomen in de Rooftop Studios te Holten. Frank Swenne en Maurice Visser zorgden voor een schitterende videoclip welke is opgenomen in Montferland. Deze clip heeft inmiddels de twee miljoen views ruimschoots gepasseerd op Youtube.

“Dit is het moment” is de titel van haar tweede single, waarmee de zangeres de weg inslaat van het Nederlandse lied.
De toon is hiermee gezet voor het toekomstig repertoire dat we van Belinda kunnen verwachten; eigenzinnig Nederlands met pop invloeden en diepgang.

Op 21 augustus 2015 lanceerde Belinda haar derde single, “Zeven Oceanen”, tijdens de RadioNL Zomertoer in Zwolle. Het van origine Zuid-Afrikaanse nummer, geschreven door Rudi Claase, wordt bijzonder goed ontvangen en is inmiddels een klasieker in het circuit.

Podiumervaring

Belinda begon haar professionele muzikale carriere in het coverbandcircuit. In de jaren 90 was de de leadzangeres van diverse bands, waarmee ze nagenoeg in elke dancing, feesttent en horecagelegenheid in Nederland het podium heeft betreden.

Vanaf 1995 tot begin 2015 zong Belinda in de band Commercial Break, welke zich in het oosten van het land jarenlang tot een van de populairste bands op kermissen, feesten en evenementen mocht rekenen. Na meer dan 20 jaar besluiten de bandleden dat het tijd wordt voor nieuwe uitdagingen.

Duetten

In 2012 en 2014 nam Belinda twee duetten op met haar goede vriend Ronnie Tober, “Het zijn van die kleine dingen” en “Geluk”. Eind 2014 begint ze aan haar solocarriere met “If tomorrow never comes”. Begin 2019 kwam het prachtige duet “Oneindig” uit samen met Wolter Kroes.

Nummer 1 hitnoteringen

In 2016 stond Belinda enkele weken op nummer 1 in de Oranje Top 30. Maar ook in 2018 haalde ze de eerste plek in de lijst met de plaat “De tijd van m’n leven”.

2019

Jubileumshow

2 februari 2019 vierde de zangeres haar 25 jarig jubileum in een uitverkocht Amphion te Doetinchem. Ze werd begeleid door topformatie Anderkovver en George Baker, Ronnie Tober, Rudi Claase, Wolter Kroes, Ancora en Jan Keizer stonden als bevriende gastartiesten op het podium. De afterparty met Robert Pouwels maakte het feest compleet.

All Stars Band

De gelegenheidsformatie “All Stars Band” is ontstaan naar aanleiding van de Muziekreis Turkije van Lukassen Produkties. De band bestaat uit René Karst, Edwin van Hoevelaak, Alfred Voogd, Robert Pouwels, Patrick van Bree en Belinda. Begin mei kwam de eerste single uit getiteld “Genieten”.

Toekomstplannen

De succesvolle jubileumshow smaakte Belinda en het hele team naar meer. Op zondagmiddag 2 februari en maandagavond 3 februari geeft Belinda wederom een spectaculaire show in het Amphion in Doetinchem. Ook liggen er al een paar mooie singles te wachten om te worden uitgebracht.

2018

Met de release van haar zomerse nieuwe single “De tijd van m’n leven” laat Belinda Kinnaer weten het leven van de meest zonnige kant te bekijken en dat gevoel te willen delen met haar publiek.
Na een veelbewogen jaar bruist de sympathieke zangeres van energie en werkt ze samen met haar producer Edwin van Hoevelaak volop aan nieuw materiaal.

Belinda: “Iedereen heeft ups en downs in het leven en soms zet je dat weer met twee voeten op de grond. Ik heb het geluk een paar engeltjes op mijn schouders te hebben, die ontzettend hard gewerkt hebben het afgelopen jaar. Dankbaar dat ik de draad weer op mag pakken geniet ik intens van elke dag. Dat gevoel heb ik proberen te vangen in mijn nieuwe plaat.”

2017

Begin 2017 wordt op Bonaire de clip opgenomen van het nummer “Maak mijn hart jouw huis”. Al snel na lancering van deze single werd in februari bij de zangeres borstkanker geconstateerd. Gedurende de periode van behandeling stond Belinda wel op het podium. Belinda: “Ik heb veel steun gehad van mijn fans en veel kracht kunnen putten uit mijn optredens”.

25 maart 2017 werd Belinda op het Megapiratenfestijn in Nijmegen verrast door haar partner Patrick van Bree (zanger in Ancora) met een huwelijksaanzoek. De bruiloft heeft plaatsgevonden op 2 december datzelfde jaar.

Oktober 2017 kwam de plaat “1000 mannen” uit. Een ode aan de liefde en een knipoog naar het op handen zijnde huwelijk.

2016

Begin januari bracht Belinda een eigen versie uit van “Neem je leven”, eerder uitgebracht door Marco Borsato. Ze bereikte daarmee drie weken lang een nummer 1 notering in de hitlijsten. Tijdens de Muziekreis Turkije werd de zomerse clip opgenomen van “Laten gaan”.

Belinda kwam in contact met Rutger Kanis, die ook voor Ancora nummers schrijft. Het nummer “Daag de liefde uit” is van zijn hand. Samen met Tony Neef schreeft Rutger het prachtige nummer “Missen” dat Belinda begin november uitgebracht heeft.

« Misschien is Belinda Kinnaer nog niet door iedere muziekliefhebber/media ontdekt in ons land maar dat kan niet anders dan slechts een kwestie van (weinig) tijd zijn. »
– hollandsehitsforum.nl